Flori terapeutice în tratamentul pielii

Nu există nicio îndoială că frumusețea florilor este de neegalat, fie că este vorba de pură încântare vizuală, fie că este vorba de îmbunătățirea factorului foarte important de „simțire bine” din jurul tău. Nu este doar unul dintre cele mai mari daruri ale lui Dumnezeu pentru omenire, ci este și cel mai mare dar pe care îl puteți oferi unei persoane dragi. Ideea este că în zilele noastre puteți, de asemenea, cadou o serie de produse benefice și practice pe bază de flori, care folosesc bunătatea florilor la un alt nivel.

Se știe că multe flori au un efect terapeutic asupra noastră. Faptul că unele flori aromatice funcționează de fapt ca îmbunătățitori ai dispoziției nu a fost dovedit științific până când cercetările moderne au abordat subiectul. Dar dacă mă gândesc bine, extractul de flori cosmetice terapeutice a fost un ingredient vital în medicina pe bază de plante, naturistă sau ayurveda de secole și faptul abia aștepta să fie redescoperit de știința new age. Nu este că orice fel de floare este util – cele care sunt, sunt denumite flori terapeutice.

Florile nu sunt folosite doar pentru tratarea arsurilor solare și bronzarea simptomatică, ci și în mai multe afecțiuni cronice și critice ale pielii. Acidul alfa-hidroxil (AHA) care se găsește în extractele de flori este unul dintre cele mai comune denumiri care se găsesc pe etichetele cosmeticelor. AHA poate fi obținut ca extract uleios din flori uscate. Are o serie de beneficii precum –

Reducerea semnelor de îmbătrânire.
Faceți pielea sănătoasă și strălucitoare din interior.
Reducerea pigmentării și a petelor întunecate
Reducerea efectelor bronzării solare
Controlul ridurilor pielii.
Tratarea insomniei și a depresiei.

Mai jos este o listă cu câteva flori cu utilizările lor terapeutice specifice.

Magnolia – Cel mai adesea folosită în cremele de corectitudine. Este un remediu excelent pentru orice fel de pigmentare si ajuta la indepartarea petelor intunecate.
Morning Glory – Ajută la combaterea coșurilor.
Lavandă – Funcționează ca un remediu în eczeme și, de asemenea, în reducerea cosurilor.
Trandafir – Bogat în vitamina E, îmbunătățește aspectul și senzația pielii.
Rozmarin – Cultivat pe scară largă pentru utilizarea sa în gătit și în parfumerie, uleiul din această floare ajută la regenerarea celulară.

Aceasta nu este o listă exhaustivă în niciun caz și mai sunt multe de explorat. Cea mai eficientă aplicare a florilor terapeutice în tratarea problemelor pielii este prin aromoterapie facială și lacuri corporale.

Anjita este un scriitor dedicat pentru Batchmates.com, cel mai mare portal de absolvenți din India. Cu lucrările sale de cercetare și articolele, ea a adăugat un avantaj suplimentar revistei electronice de divertisment BM Times. Articolele ei ajung la milioane de cititori în fiecare zi și sunt pe diverse subiecte.